دندانپزشکی کودکان در کرج

فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که موجب تقویت دندانها شده و از پوسیدگی ها جلوگیری می کند. ده ها سال است که فلوراید تراپی یک درمان پایه ای در بهداشت دهان و دندان به شمار می رود. فلوراید از مینای دندان سالم محافظت می کند و با باکتری هایی که به دندان ها و لثه ها آسیب می رسانند ، مبارزه می کند. مینای دندان لایه محافظ بیرونی هر دندان است. اگر در معرض خطر ابتلا به پوسیدگی دندان هستید ، فلوراید بسیار مفید است. پوسیدگی ها وقتی اتفاق می افتد که باکتری ها روی دندان ها و لثه ها جمع می شوند و یک لایه

فلورایدتراپی چیست

استفاده از فلوراید اهمیت ویژه ای در کنترل و پیشگیری از پوسیدگی دندان بویژه در سطوح بین دندانی دارد. فلورایدتراپی به معنای کاربرد موضعی فلوراید به صورت دوره ای بر روی دندان های کودکان، به منظور افزایش مقاومت آنها در برابر پوسیدگی است. در این روش دندانپزشک ابتدا دندان ها را با برس و خمیر مخصوص تمیز می کند. سپس فلوراید بصورت ژل یا وارنیش روی دندان ها مالیده می شود. پس از آن، کودک باید چند بار آب دهان خود را خالی کند. ولی دهان نباید شسته شود و تا نیم ساعت هم کودک نباید چیزی بخورد یا بیاشامد.

توصیه می شود فلورایدتراپی در مطب و توسط بهترین دندانپزشک کودکان انجام شود. از وقتی که همه دندان های شیری رویش یافتند (حدود ۳ سالگی) شروع شود و تا ۲ سال بعد از رویش آسیای دوم دائمی (حدود ۱۴ سالگی) با نظر دندانپزشک هر ۶-۳ ماه یکبار ادامه یابد. همزمان با فلورایدتراپی در مطب، ممکن است دندانپزشک برای برخی کودکان بالای شش سال که در خطر بالای ایجاد پوسیدگی دندان هستند، کاربرد دهان شویه فلوراید را در منزل تجویز کند. فیشور سیلانت با پایه رزین در پیشگیری از پوسیدگی سطح حفره‌ها و شیارهای دندان در کودکان و نوجوانان با درزگیری مینای دندان، مؤثر است. نگهداری سیلانت یک عامل حیاتی ‌برای اثربخشی سیلانت‌های رزینی است. این نگهداری معیار سنجش اثربخشی سیلانت است. میزان نگهداری سیلانت با گذشت زمان کاهش می‌یابد. تاثیر پیشگیرانه پوسیدگی سیلانت، با تعویض سیلانت تحت الشعاع قرار می‌گیرد و خطر پوسیدگی را به میزان نسبتاً بالایی کاهش می‌دهد. سیلانت با پایه رزین اولین مواد انتخابی برای درزگیرهای مینای دندان است.

 

مزایای فلورایدتراپی در کودکان

فلوراید تراپی چگونه انجام می شود؟


فلوراید تراپی به چند روش انجام می شود:

روش اول:
دندانپزشک در این روش از فوم فلوراید استفاده می کند. به این گونه که فوم فلوراید را به طور مستقیم بر روی دندان قرار می دهد. بعد از انجام این کار بیمار تا سی دقیقه بایستی از استعمال سیگار، خوردن و یا آشامیدن خودداری کند تا فلوراید بخوبی جذب شود.

روش دوم:
در این روش دندانپزشک فلوراید را در داخل وسیله ای خاص قرار داده و آنرا به مدت ۹ دقیقه بر روی دندان قرار می دهد. پس از این مدت محافظ را برداشته و از فرد می خواهد که دهان خود را بشوید.

روش سوم:
این روش شامل استفاده از وارنیش فلوراید است که از سدیم فلوراید پنج درصد تشکیل شده است. این فلوراید به حالت ژل طلایی رنگی وجود دارد که بر روی دندانها زده می شود.

 

چنانچه همیشه گزارش کاملی از سوابق سلامتی و درمانی خود را به دندانپزشک بدهید او می توانند روش درمان مناسب را برای شما بهتر انتخاب کنند.

از فلوراید تراپی در چه مواردی استفاده می شود؟


به طور کلی همه می توانند از مزایای فلوراید تراپی بهره مند شوند ، اما در موارد زیر فلوراید تراپی ضرورت بیشتری دارد:

  •  کودکان زیر سه سال که احتمال پوسیدگی دندان های شیری به دلیل استفاده از شیشه شیر و مواد قندی در آن ها بالاتر است.
  •  کودکانی که به  دلیل عدم رعایت بهداشت دهان، در معرض پوسیدگی دندان هستند.
  •  افرادی که مبتلا به تحلیل رفتگی لثه و نرم شدگی مینای دندان هستند.
  •  افرادی که در حال گذراندن دوره درمان ارتودنسی هستند.
  • افراد ساکن مناطقی که فلوراید موجود در آب آشامیدنی آن ها کمتر از حد استاندارد است.
  •  افرادی که دچار عقب ماندگی ذهنی یا حرکتی هستند و قادر به رعایت بهداشت دهان نیستند.

فلورایدتراپی برای چه کسانی مناسب است؟


اینکه چرا بچه ها به آب حاوی فلوراید احتیاج ندارند درست به همان دلیلی است که بزرگسالان، نوجوانان و کهنسالان نیازی به آن ندارند، زیرا نوشیدن آب فلورایددار دلیل اصلی ابتلا به پوسیدگی نیست بنابراین می توانیم با کمک روش های دیگر از پوسیدگی جلوگیری کنیم.

پوسیدگی دندان در اصل به دلیل عدم شستشوی مناسب دهان و تغذیه نامناسب اتفاق می‌افتد. عوامل ارثی و «تنفس با دهان» هم از دیگر عوامل ابتلا به پوسیدگی است. به همین خاطر بعضی از خانواده ها (کسانی که به بهداشت دهانشان توجه می کنند و تغذیه مناسب دارند) به فلورایدتراپی یا خمیردندان های بازسازی‌ کننده مینا احتیاجی ندارند. در زیر کسانی که به این نوع درمان احتیاج دارند را مورد به مورد ذکر می کنیم.

خانواده هایی که بیشتر از گوشت، سبزیجات و میوه استفاده می کنند و به جای نوشیدنی های شیرین و آبمیوه، آب می نوشند، به ندرت دچار پوسیدگی دندان می شوند. این افراد باکتری بسیار کمی داخل دهانشان دارند زیرا غذاهایی می خورند که به‌صورت طبیعی از پوسیدگی دندان جلوگیری می کند.